Министерството на отбраната на Япония заяви, че три обекта, забелязани във

...
Министерството на отбраната на Япония заяви, че три обекта, забелязани във
Коментари Харесай

Япония също обвинява Китай за шпионски балони

Министерството на защитата на Япония съобщи, че три обекта, видяни във въздушното пространство сред 2019 година и 2021 година, вероятно са били китайски балони за наблюдаване, най-категоричната му оценка за неидентифицираните до момента детайли, заяви " Блумбърг ".

Правителството изиска удостоверение от Китай и прикани да няма повтаряне на сходни произшествия, съобщи министерството на уеб страницата си късно във вторник.

Подобни нахлувания във въздушното пространство, които се случиха през ноември 2019 година, юни 2020 година и септември 2021 г., са " изцяло неприемливи ", се прибавя в него.

" Дори и да е балон, навлизането в нашето въздушно пространство без позволение е териториално нарушаване и Министерството на защитата ще продължи да събира повече информация и да бъде нащрек за балони ", споделиха от министерството.

Припомняме, че Съединени американски щати смъкнаха четири летящи обекта над въздушното пространство на Съединени американски щати и Канада през последните седмици, единият от които съгласно тях е китайски балон за наблюдаване.

За останалите три свалени обекта в Северна Америка не е открито, че имат връзки с китайски шпионаж и може да са били изстреляни с " комерсиална или доброкачествена цел ", сподели във вторник представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби.

Това обаче поднови подозренията за неидентифицирани до момента обекти, видени да летят над Япония.

Китай обаче също хвърли обвинявания към Съединени американски щати за опити за шпиониране с сходни летателни средства над негова територия и прикани съседите си да не следват образеца на Съединени американски щати при справяне с сходни произшествия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР